Taxaties

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een schatting van de waarde van een woning, door een taxateur. De taxateur maakt dan een taxatierapport voor je op met daarin de waarde van de woning. In het taxatierapport legt hij zijn bevindingen vast en onderbouwd hij hoe hij tot die waarde is gekomen.

Is een taxatie verplicht?

Als je een huis koopt, wil de hypotheekverstrekker weten wat de woning waard is. Daarom stellen veel hypotheekverstrekkers een taxatie verplicht. De waarde van je woning hangt af van diverse factoren; bijvoorbeeld van de gemeente waar de woning staat, de buurt, of het dichtbij voorzieningen is, de aanwezigheid van een tuin of balkon, de staat van het onderhoud, de indeling, eventuele isolatie, de inhoud en oppervlakte en of er erfpacht op de woning/object aanwezig is.

Vastgoeddeal

Vastgoeddeal is aangesloten bij de Nederlandse Register Vastgoed Taxateur, afgekort, NRVT. Vastgoeddeal kan geen taxatie uitvoeren bij woningen die bij Vastgoedeal verkocht worden. Wij kunnen er wel voor zorgen dat er een objectieve taxateur jou gekochte woning komt taxeren.

Kosten Taxatie

De kosten van een gevalideerd taxatierapport zijn afhaneklijk van het type en de grootte van de woning. Wij kunnen je taxatie opdracht in behandeling nemen voor een aantrekelijk bedrag.

Direct een taxatie aanvragen